bdKO Landelijke Dag ‘Slimme keuze voor het brein’ 14 november 2019

Leren, brein en ontplooiing zijn voor iedere persoon van groot belang en daarmee voor de maatschappij als geheel. Leren, brein en ontplooiing hebben te maken met onderwijs, met opvoeding, met wetenschappelijk onderzoek en met levenlang leren.
Onderzoek op de bdKO Landelijke Dag op 14 november 2019 hoe de kiem is gelegd voor breinontwikkeling in de vroege kindertijd, welk effect het brein heeft op jouw functioneren, hoe je blijft openstaan voor nieuwe veranderingen en je jouw innovatiekracht, productiviteit en efficiëntie versterkt.

11:00-11:30 ALV bdKO

 

11:45- 13:00 Hoe blijf je als directeur ondernemend, innovatief en open voor veranderingen-Jelle Jolles

 

Op basis van wetenschappelijke inzichten uit de neurowetenschap reflecteren we samen met Jelle op hoe jij functioneert als directeur. Hoe blijf je innovatief en competent? Hoe blijf je open staan voor veranderingen? En hoe werkt dit bij mijn team? En werkt dit ook zo bij kinderen? Hoe krijg ik mijn team mee in veranderingen?

Over Jelle Jolles

Jelle Jolles is universiteitshoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en leidt het Centrum Brein & Leren. Jelle is een autoriteit, veelgevraagd spreker en graag geziene gast in de media als het gaat over de ontwikkeling en ontplooiing van jeugdigen en om het cognitief presteren bij volwassenen en ouderen. Jolles is afgestudeerd in zowel de neurowetenschappen (neurochemie) als in de gedragswetenschappen (neuropsychologie). Bovendien is hij praktijkprofessional in de klinische neuropsychologie.

 

13:00-14:00 lunch

 

14:00-15:00 Breinvriendelijk leren voor medewerkers-vitaliteit-omgaan met veranderingen-Ulrika Leons (Skils)

 

Waar we vroeger letterlijk gebukt gingen onder zwaar fysiek werk gaan we nu spreekwoordelijk gebukt onder de mentale belasting van het moderne werken. De verwerkingscapaciteit van ons brein is niet toereikend voor wat er aan informatie en prikkels op ons afkomt. Dit creëert een constant urgentiegevoel waardoor we altijd ‘aan’ staan en alert zijn. Daarnaast hebben wij werkwijzen ontwikkeld die veel energie van ons brein vragen, zoals multitasken en het continu schakelen tussen werkzaamheden. De gevolgen van deze ontwikkelingen zijn groot, zowel voor ons psychisch welzijn als voor de kwaliteit van ons werk.

Breinvriendelijk werken heeft een meerledig doel. Zo draagt breinvriendelijk werken bij aan duurzame inzetbaarheid en de preventie van mentale overbelasting. Daarnaast draagt het beter benutten van ons mentale kapitaal bij aan innovatiekracht, productiviteit en efficiëntie.

Over Ulrika Leons

Ulrika Leons is directeur van Skils, GZ-psycholoog en trainer. Skils is een landelijk opererende organisatie voor psychologische dienstverlening gericht op het bevorderen van inzetbaarheid en werkgeluk. Met de campagne ‘breinvriendelijk werken’ vraagt Skills aandacht voor het brein op de werkvloer

 

15:00-15:15 pauze

 

15:15-16:00 Het lerende kinderbrein- Jan van der Zwan (Het breinbureau)

 

Op basis van de nieuwste wetenschappelijk inzichten met steeds een koppeling naar de praktijk zal Jan van der Zwan ons meenemen in de breinontwikkeling van kinderen 0-4 jaar zoals: algemene breinontwikkeling (opbouw van het brein, belang van ´het juiste doen op het juiste moment´), belang van opgroeien in een veilige omgeving, en hoe leert het kinderbrein? En wat betekent dit voor het pedagogisch beleid van jouw organisatie?

Over Jan van der Zwan

Psycholoog Jan van der Zwan van onderwijsadvies en -trainingsbureau ’Het Breinbureau’ is specialist in breinvriendelijk onderwijs 0-12 jaar en gewild spreker over dit onderwerp.

 

16:00 afsluiting, borrel en wel thuis

 

Doelgroep

directeur-bestuurders, HR-managers, pedagogische beleidsmedewerkers

Locatie en mogelijkheid tot overnachten

Hotel-Restaurant Mooi Veluwe

Garderenseweg 154, 3881 NC Putten

Wij hebben bij Hotel Mooi Veluwe een aantal kamers in optie genomen om te (voor) overnachten.

Je kunt telefonisch (0577-462588) reserveren bij de receptie met de vermelding dat je aanwezig bent bij de bijeenkomst van de bdKO op 14 november.

De kosten zijn: 1 persoonskamer € 65,- inclusief ontbijt exclusief citytax € 2,- of 2 persoonskamer € 70,– per nacht inclusief ontbijt exclusief citytax € 2,- p.p.

Bijdrage

We vragen een eigen bijdrage van € 195,= (excl. BTW).

Neem je jouw collega mee? We bieden ook een combitarief: € 295,= (excl. BTW) voor 2 personen.

 

Aanmelden

Aanmelden kan per mail of telefonisch bij het bureau van de bdKO bureau@bdKO.nl of tel. 079 363 81 02 o.v.v. bdKO Landelijke Dag Het Brein.

Annuleren kan uitsluitend tot uiterlijk 30 oktober 2019. Kosteloos annuleren ná 30 oktober 2019 is niet mogelijk. Wél is het mogelijk om je na deze datum te laten vervangen door een collega.