Deep Democracy, besluiten met de kracht van het team

Besluitvorming kan muurvast zitten. En als je denkt dat je overeenstemming hebt, dan blijkt toch dat niet iedereen de afspraken nakomt. Heeft het team wel echte inspraak gehad? En gevoeld? Heb je doorgepakt of alleen maar doorgeduwd?

In de dynamiek van groepen gebeurt veel, zeker wanneer mensen zich niet gehoord voelen of denken dat men hun mening negeert. Wanneer de ideeƫn die ingaan tegen het meerderheidsstandpunt geen ruimte krijgen, gaat het wringen. Er wordt hier niet rustig en openlijk over gesproken. Er wordt bijvoorbeeld gemopperd op de gang, maar tijdens de vergadering houdt iedereen zijn mond. Of er wordt ja gezegd tegen een voorstel, maar dit wordt ondertussen niet uitgevoerd met allerlei smoesjes waarom het toch niet kan.

Deep Democracy wordt ingezet van Zuid-Afrika tot Zweden en van Canada tot Australiƫ. In kleuterklassen en in boardrooms, in productieomgevingen en tijdens strategiesessies. Sommigen gebruiken de methode van A tot Z, terwijl anderen er stukjes en beetjes uit gebruiken. Deep Democracy geeft een nieuwe dimensie aan het kijken naar groepsprocessen, het nemen met besluiten, het aansturen van teams, het begeleiden en oplossen van ruzies en conflicten.

Lees het artikel dat gebaseerd is op de workshop ‘Deep Democracy, besluiten met de kracht van het team’ van 25 september 2019 of bekijk de Powerpoint van deze workshop:

Download de powerpointpresentatie (in pdf-format)