Landelijke Dag donderdag 12 november 2020

Trots in transitie

bdKO bestaat 15 jaar! 

Dat gaan we groots vieren op 12 november 2020.

Jij komt toch ook?

Met trots kondigen we dit jaar ons kristallen jubileum aan. Alle reden om groots uit te pakken!

Inhoudelijk & inspirerend programma ‘trots in transitie’

We gaan ons jubileum uitbundig vieren met een exclusief en feestelijk programma. Met gepaste trots kijken we terug op de afgelopen 15 jaar, en de stappen die de bdKO en kinderopvang hebben gemaakt. Samen met inspirerende sprekers werpen we tevens een blik op de toekomst.

Programma (Locatie: Stadstheater Zoetermeer)

11:00-11:30 bdKO Algemene Ledenvergadering

11:45-12:45 Spreker Daniëlle Brauntrots in transitie:

De bdKO is een prachtclub’.

12:45–14:00 Uitgebreide lunch

14:00-15:00 Spreker Farid Tabarki kinderopvang in transitie:

Hoe de bdKO en kinderopvang volwassen worden.

15:00-15:30 Een afsluiting met humor

Een cabareteske blik op de puber.

15:30 Feestelijke borrel

Corona-proof

Het ruime Stadstheater Zoetermeer staat de hele dag volledig tot onze beschikking. Hierdoor kunnen we de dag Corona-proof organiseren. Alle vereiste maatregelen worden daarbij in acht genomen. Voorafgaand aan het event zullen we je hierover verder informeren.

NB: Mocht de Corona-situatie zodanig veranderen dat de bijeenkomst niet fysiek kan plaatsvinden, zetten we dit mooie programma online voort!

Aanmelden & kosten

Deelnamekosten voor dit exclusieve event zijn € 250,- (excl. BTW). Kom je samen met een collega? Dan zijn de kosten € 450, (excl. BTW).

Aanmelden?

  • Stuur een mailtje naar bureau@bdko.nl (o.v.v. bdKO Landelijke Dag 2020).

  • Of bel naar 079 363 81 02.

Kosteloos annuleren kan tot 29 oktober 2020. Wél is het mogelijk om je na deze datum te laten vervangen door een collega.

Kinderopvang is onmisbaar

De kinderopvang heeft zich ontwikkeld tot een onmisbare sector in onze maatschappij. Ook de kinderopvangcentra moesten de afgelopen periode het hoofd bieden aan vele uitdagingen en heeft daarin bewezen ondernemend, professioneel, flexibel en creatief te zijn. De bdKO heeft hierin een onbetwistbaar bestaansrecht en heeft de afgelopen jaren vele directeuren ondersteund in hun professionalisering.

Over de sprekers

Dr. Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties “om de hoek” minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als één van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog.

Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes en Da’s gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Ze is expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap en fungeert als sparringpartner voor boards. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels.

Farid Tabarki is de oprichter van Studio Zeitgeist, trendwatcher, veelgevraagd (internationaal) spreker en wereldreiziger. Met zijn tomeloze energie neemt Farid Tabarki het publiek mee in de transitie van een industriële- naar een vloeibare samenleving en de impact die dit heeft op ons leven, denken en werken. Hij schrijft ook geregeld voor Het Financiële Dagblad. Daarnaast publiceerde hij in 2016 het zeer goed ontvangen boek ‘Het Einde van het Midden – Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’. “Het is mijn missie om organisaties in staat te stellen de nieuwe wereld van permanente verandering te omarmen, zodat zij in staat zijn om de scherpe kanten van de samenleving af te halen, nieuwe verbindingen te maken en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden.”– Farid Tabarki.