bdKO Landelijke Middag 21 september 2023: kansen in tijden van onzekerheid

‘The best way to predict the future is to create it’

Onze tegenwoordige wereld is uiterst complex en onzeker. Dit is voor de sector kinderopvang niet anders. De val van het kabinet en de komende verkiezingen maken het allemaal niet overzichtelijker. Maar zowel complexiteit als onzekerheid bieden enorm veel kansen om je organisatie of businessmodel te herzien.

Hoe gaan we om met onvoorspelbaarheid & onzekerheid? Anticiperen we op trends en ontwikkelingen en kiezen we onze eigen weg?

  • Bevat de troonrede onderwerpen die de kinderopvang raken? En dan?
  • Hoe maken we de slag van trends en ontwikkelingen naar scenario’s voor de kinderopvang of onze eigen organisaties?
  • Wat kun je doen? Ook wanneer nog heel veel onduidelijk is? Hoe schat je de impact in? Welke (strategische) opties heb je dan?
  • Hoe kun je binnen je eigen organisatie omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid?
  • Zijn er voorbeelden van andere sectoren die we kunnen gebruiken?
  • Hoe vergroot je de innovatiekracht in jouw organisatie?

Tijdens de interactieve sessie gaan we met dit thema aan de slag. We sluiten af met de vraag: ‘hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren en innoveren?’ Jef Staes zal op een prikkelende wijze antwoord bieden op deze uitdagende vraag.

Met Lambert Koster:

Lambert Koster is geen onbekende voor de bdKO, hij heeft al diverse landelijke dagen begeleid op het gebied van strategievorming: ‘Een groep inspireren tot nieuwe ideeën, gezamenlijk (pragmatisch) vraagstukken oppakken en durven experimenteren om goede oplossingen te vinden is wat mij motiveert en uitdaagt en wat ieder traject weer anders maakt’.

Met Jef Staes: 

De wereld verandert sneller en sneller. De nood voor duurzame en disruptieve innovatie is nooit zo groot geweest. Scholen, organisaties, bedrijven en regio’s meten zich aanpassen aan deze nieuwe wereld en moeten hun leer- en innovatievermogen dramatisch verhogen. Onderwijs en bedrijven slagen er echter niet in om de juiste organisatiecultuur te ontwikkelen die disruptieve innovatie, gebaseerd op passie voor talenten, mogelijk maakt. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties en van het onderwijssysteem. In zijn presentatie focust hij op de uitdagingen en de oplossingen die organisaties nodig hebben om te kunnen overleven in dit tijdperk. Jef Staes heeft het lef om de discussie op gang te brengen over de fundamentele uitdagingen in organisaties met een vleug humor en drama. Je hangt aan zijn lippen tot het einde van zijn verhaal.

Programma

13:00-13:30 uur       Ontvangst

13:30-16:00 uur       Aan de slag met Lambert Koster

16:00-17:00 uur       Jef Staes- Ik was een schaap

17:00-17:30 uur       Borrel en wel thuis

Bestuursleden Johan Vriesema en Lisette Smid treden af als bestuurslid tijdens de digitale ALV op 16 november 2023. Tijdens de borrel op deze Landelijke Middag kunnen we hen persoonlijk bedanken voor hun gewaardeerde inzet voor de bdKO.  

Wanneer?

21 september van 13:00-17:30 uur

Waar?

Huis Scherpenzeel, Burg. Royaardslaan 1, Scherpenzeel

Meld je aan!

Voor € 250,- (excl. BTW) kan je erbij zijn. Kom je met twee personen? Dan betalen jullie samen € 450,= excl. BTW.

Een gast meenemen kan ook! Als een gast besluit lid te worden van de bdKO, worden de deelnamekosten in mindering gebracht op de contributie.

Inschrijven kan door je per mail of telefonisch aan te melden bij het bureau van de bdKO bureau@bdKO.nl of tel. 079 363 81 02 o.v.v. “Landelijke Dag 21 september 2023”

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk tot uiterlijk 5 september 2023. Kosteloos annuleren ná 5 september 2023 is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om je na deze datum te laten vervangen door een collega.