Mediatraining 2 oktober 2023

Het is vaak spannend om de media te woord staan, helemaal als er een crisis is! De sleutel tot succes ligt in een goede voorbereiding en in luisteren. Luisteren naar de betrokkenen, om zo verbinding te maken en vertrouwen uit te stralen. In deze mediatraining krijgt u vertrouwen en zelfvertrouwen om actief met de juiste voorbereiding de regie op uw eigen verhaal te krijgen. U leert meer over de verschillende aspecten waarop u zich kunt voorbereiden (kernboodschap, houding, taalgebruik). Vervolgens krijgt u concrete tips om een goed interview te kunnen geven. De training is praktisch van aard met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Dit betekent dat we op basis van casuïstiek aan de slag gaan en dat u minimaal twee keer voor de camera een interview oefent. We kijken de interviews ook terug. Confronterend, maar leerzaam!

De mediatraining wordt verzorgd door Dianne Deurloo en Ronald Brouwers.

Crisiscommunicatie stroomt door het bloed van Dianne. Al vanaf het begin van haar loopbaan is ze werkzaam binnen dit domein. Ruim tien jaar geleden gestart bij de Veiligheidsregio Zeeland als communicatieadviseur en woordvoerder. Vervolgens heeft ze vijf jaar gewerkt als trainer en adviseur crisiscommunicatie bij een groot bureau. Begin dit jaar heeft ze haar eigen bureau opgericht, Sensus Communicatie.

Ronald is een ervaren oud-journalist. Hij geeft sinds 2012 oa. mediatrainingen. Zijn bureau, RB Communicatie, is gespecialiseerd in crisiscommunicatie en mediatrainingen. Er wordt advies gegeven op het gebied van media, sociale media, crisiscommunicatie en omgaan met de pers bij calamiteiten.

Programma

maandag 2 oktober 2023

12:30 uur inloop

13:00-17:00 uur workshop

Locatie

We zijn te gast bij KidsKonnect, WTC Almere,  PJ Oudweg 4, Almere (gelegen naast het station)

Deelnamekosten en aanmelden

Voor deelname aan de mediatraining is het wenselijk dat je -op deze dag of voorgaande jaren-  aan de bdKO workshop crisiscommunicatie en -management hebt deelgenomen.

Deelname kosten zijn € 580,- pp

De workshop is inmiddels vol. Wél kan je je aanmelden voor de reservelijst. Stuur een mailtje naar bureau@bdko.nl o.v.v. ‘Mediatraining’ of bel naar 079 363 81 02.

 

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk tot uiterlijk 15 september 2023. Kosteloos annuleren ná 15 september 2023 is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om je na deze datum te laten vervangen door een collega.