Workshop crisismanagement & -communicatie 3 februari 2020

Tijdens de workshop crisismanagement en crisiscommunicatie gaat u actief aan de slag met de voorbereiding van uw organisatie op een crisis. Met behulp van verschillende werkvormen kijken we naar de voorbereidingen die binnen de organisatie getroffen kunnen worden in ‘vredestijd’ en de voorbereidingen die getroffen moeten worden in crisistijd. We leren onder hoge tijdsdruk te vergaderen middels de BOB-methode (Beeldvorming – Oordeelsvorming – Besluitvorming). Naast crisismanagement komt ook crisiscommunicatie aan bod. Anno 2019 kunnen we niet meer om de invloed van sociale media heen. Tijdens de workshop leert u hoe u de sociale media kunt gebruiken voor media-analyses en hoe de sociale media als middel ingezet kunnen worden. Daarnaast komt een stukje woordvoering aan bod en oefent u met het geven van een persverklaring.

De workshop wordt verzorgd door Dianne Deurloo. Dianne is eigenaar van Sensus Communicatie, een bureau dat begin dit jaar is opgericht.

Crisiscommunicatie stroomt door haar bloed. Al vanaf het begin van haar loopbaan is ze werkzaam binnen dit domein. Ruim tien jaar geleden gestart bij de Veiligheidsregio Zeeland als communicatieadviseur, operationeel woordvoerder en op piketbasis adviseur van het Operationeel Team. Vervolgens heeft ze vijf jaar gewerkt bij V&R, als trainer en adviseur crisiscommunicatie. Dianne is gespecialiseerd in het ontwerpen en geven van trainingen crisiscommunicatie en specifieke functietrainingen. Denk hierbij aan woordvoerders, adviseurs van een crisisteam, omgevingsanalisten en bestuurders.

Programma

9:00-9:30 inloop

9:30-13:00 workshop

13:00 broodje en wel thuis

Locatie

We zijn te gast bij Pelosa, Bleiswijkseweg 47, 2712 PB Zoetermeer

Kosten

We vragen een eigen bijdrage van € 195,=

Aanmelden

Deze workshop is vooral bedoeld voor directeuren-bestuurders.

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk annuleren tot uiterlijk 20 januari 2020. Kosteloos annuleren ná 20 januari 2019 is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om je na deze datum te laten vervangen door een collega.