Ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan organiseert Bureau Kwaliteit Kindervang een unieke tweedaagse conferentie in de stad Berlijn. Tijdens dit congres zullen bekende internationale sprekers ingaan op de vraag wat de jonge kind sector kan doen om de kansengelijkheid voor kinderen te verbeteren.

Veel Europese landen voeren beleidslijnen uit op het gebied van onderwijs om kansenongelijkheid te verminderen. In Nederland maar ook bij de ons omringende landen, blijkt desondanks dat dit beleid niet altijd een eenvoudige sleutel tot succes is. Er zijn goede praktijken, maar wat is de evidentie daarvan? Hoe kan de sector zelf de opbrengst van de opvoed- en onderwijskolom vergroten voor die kinderen die dat het hardst nodig hebben?

Wat biedt de conferentie nog meer?

  • Het programma biedt ruimte voor ontmoeting tussen Europese stakeholders en werkbezoeken aan indrukwekkende praktijken.
  • Een platform om te zoeken naar sterke allianties.
  • Een internationale context waar niet in problemen maar in kansen wordt gedacht.
  • Berlijn biedt uitstekende mogelijkheden om bij kinderdagverblijven en scholen goede voorbeelden van inclusieve kinderopvang in de praktijk te ervaren.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.