Pelosa-dec2015

Pelosa: Je eerste opdrachtgevers fungeren in het begin vaak als  een klankbord 

In het voorjaar van 2001 heeft Wolter Heule (directeur van KinderWORLD) een afspraak met de directeur van een schoonmaakbedrijf. In de loop van het gesprek komt het op  personeelskosten en het efficiënt inroosteren van personeel om de kosten onder controle te houden. Al snel komen ze tot de conclusie dat hun bedrijven in dat opzicht veel overeenkomsten hebben. Loonkosten zijn verreweg de grootste kostenpost, er wordt gewerkt met veel part-timers waardoor roosteren en urenregistratie tijdrovend is.

logoKinderworld-400

Het schoonmaakbedrijf werkte al jaren met ons planningssysteem ClearView om alle administratieve processen van het schoonmaakbedrijf te ondersteunen van voor- en tot en met nacalculatie. Wolter was erg geïnteresseerd en ging op bezoek bij het schoonmaakbedrijf voor een demonstratie.

Wij waren – op zijn zachtst gezegd- nogal in verwarring toen Wolter ons vervolgens belde en vroeg of hij ClearView kon aanschaffen voor zijn kinderopvangorganisatie. Al direct bij het eerste contact was er een enorme klik. Wat een inspirerende en ondernemende man! Op 1 juni 2001 tekende KinderWORLD het contract voor de personeelsplanning. Onze allereerste klant in de kinderopvang!

KinderWORLD kreeg geen subsidie. Hun uitgangspunt was dat een goed, gedegen en inhoudelijk pedagogisch beleid voor tevreden kinderen en ouders zorgt. Daarnaast zorgt inzicht in en controle op de grootste kostenpost (personeelskosten) voor een financieel gezond bedrijf. Een aanpak die destijds blijk gaf van echt ondernemerschap. Maandenlang hebben we heel nauw samengewerkt. Uren, avonden lang hebben we met elkaar gesproken. Hoe kon KinderWORLD optimaal ondersteund worden door onze software? Hoe moesten we rekening houden met de eindgebruikers die simpelweg geen digitale vingers hadden? Centraal of decentral plannen? De eerste koppeling met een salarisverwerker. Alles kwam over tafel.

Wat vonden andere kinderopvangorganisaties? We organiseerden samen ronde tafelgesprekken. Frank Lubbers van Villa Knotz sloot zich aan als tweede klant en ging mee op avontuur. Klant drie, vier en de rest volgde. Pelosa is nu absoluut marktleider binnen de kinderopvang. Ook de grootste kinderopvangorganisatie Partou gebruikt onze software. Mijn verjaardag is 24 augustus en op die datum mocht ik als verjaardagscadeau mijn handtekening zetten onder een nieuw contract met onze allereerste klant. KinderWORLD gaat ook werken met ons nieuwe kindplansysteem en ouderportaal, Quebble.com/Professional.

En eigenlijk ben ik ontzettend trots. Op het feit dat KinderWORLD weer voor ons kiest. Nog steeds klant is, net als Villa Knotz. Bij KinderWORLD is er ontzettend veel gebeurd afgelopen jaren. Bij Pelosa precies hetzelfde. Wat niet veranderd is en ook niet zal veranderen, is het speciale plekje in mijn hart voor de mensen van KinderWORLD. Mensen waar we zoveel aan te danken hebben.

Leontien van Zijl