Ventilatieland helpt uw kinderdagverblijf

Nieuwe CO2 eisen voor kinderdagverblijven per 1 april 2017

.

Het zal u niet zijn ontgaan, per 1 april 2017 wordt de wet- en regelgeving omtrent ventilatie voor uw kinderdagverblijf verscherpt. Wij als ventilatie expert willen u graag helpen uw ventilatiesysteem op orde te krijgen. In dit artikel geven wij wat tips en advies, vertellen wij wie wij zijn en wat wij doen, maar vooral wat wij voor u kunnen betekenen.

Het ventileren van uw kinderdagverblijf is erg belangrijk. Waarom? Door slechte ventilatie kunnen kinderen klachten krijgen als hoofdpijn, slaperigheid en concentratieproblemen. Vooral kinderen met allergieën en astma zijn gebaad bij een goede ventilatie. Het bouwbesluit uit 2012 geeft aan dat uw kinderdagverblijf per 1 april 2017 aan een verplichte ventilatienorm dient te voldoen. Meer informatie over deze ventilatie-eisen kinderopvang 2017 kunt u hier lezen.

Ventilatieland-helpt-uw-kinderdagverblijf

Hoe kunt u aan deze norm voldoen? Als het gaat om ventilatie, dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee zou moeten houden. De grootte van uw kinderdagverblijf is belangrijk en hoe veel kinderen er maximaal aanwezig (kunnen) zijn. Deze gegevens zijn leidend voor de capaciteit die uw nieuwe ventilatiebox zou moeten hebben.

Bent u bekend met de capaciteit? Dan zijn er twee systemen die u kan gebruiken om te ventileren; ventilatie middels een mechanische ventilatie of via een warmteterugwinning systeem. Mechanische ventilatie zorgt er voor dat de lucht in de ruimte wordt afgevoerd, frisse lucht komt binnen via kieren of roosters. Omdat dit kijkend naar energiebesparing niet erg voordelig is, kan er ook gekozen worden voor een WTW-systeem. Dit is een balanssysteem en zorgt er voor dat de lucht niet alleen wordt afgezogen, maar ook voor een toevoer van lucht. De toevoer van lucht wordt verwarmd door de lucht die de ruimte verlaat, erg energiebesparend dus.

De CO2 meter die wij verkopen kan ook erg handig zijn om het CO2 gehalte in de ruimte te meten. De CO2 waarden van kinderdagverblijven dient onder de 1000 ppm te blijven, wij adviseren deze waarde niet hoger dan 800 te laten gaan. Onder deze CO2 waarde mijdt u vervelende klachten.

Het meest ideaal is een systeem waar u geen omkijken naar heeft. De laatste jaren zien wij een trend opkomen voor vraaggestuurde ventilatie. Door middel van een meter wordt het CO2 gehalte gemeten en weet het systeem dat er harder gewerkt moet worden om de CO2 uit de ruimte te ventileren. Dit soort ventilatie bespaart u tijd, energie en geld. Voor een kinderdagverblijf als de uwe, denken wij dat dit erg interessant voor u zou kunnen zijn.

Wij van Ventilatieland willen u erg graag helpen om de keuze te maken voor een passend systeem. Door middel van een telefonische intake, of een bezoek op locatie kunnen wij een advies op maat samenstellen. Dit advies is voorzien van een offerte van een systeem en benodigde materialen. U kan er zelfs voor kiezen om dit systeem door ons te laten installeren. Wij zien de noodzaak in van goede ventilatiesystemen en willen u hier graag bij helpen.

Graag gaan wij de samenwerking aan. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op!