Start in 2017, maandelijkse train-de-trainerscursus ‘een gezonde start’

Jonge kinderen verdienen gezonde eerste levensjaren. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. Kinderopvangorganisaties kunnen nu kosteloos een pedagogisch (staf)medewerker laten opleiden tot coach Gezonde Kinderopvang. Februari 2017 start de maandelijkse train-de-trainerscursus ‘Een Gezonde Start’. Een unieke scholing over gezond opvoeden in de kinderopvang. Aanmelden kan vanaf nu!

Nieuw: gratis train-de-trainerscursus

De train-de-trainerscursus Een Gezonde Start leidt een pedagogisch (staf)medewerker op tot coach Gezonde Kinderopvang. Deze coach fungeert als aanspreekpunt rond gezonde leefstijl en schoolt collega’s hoe zij een gezonde, actieve en veilige omgeving bieden en zelf het gezonde voorbeeld zijn. Tijdens de training leren deelnemers werken met de aanpak van Gezonde Kinderopvang. Na afloop weten zij via welke stappen het werken aan leefstijlthema’s écht onderdeel wordt van de organisatie. Zowel de aanpak als de scholing is in opdracht van de ministeries van VWS en SZW ontwikkeld.

Wat is Gezonde Kinderopvang?

Gezonde Kinderopvang is een samenwerkingsverband van landelijke kennisinstituten, organisaties en branchepartners. De coördinatie is belegd bij RIVM Centrum Gezond Leven en het Voedingscentrum.

Aanmelden kan vanaf nu!

De eerste tweedaagse training is op maandag 6 en dinsdag 7 februari 2017 (op een centrale locatie in Nederland). Deelname is gratis (incl. verblijf en overnachting). Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij! Aanmelden kan via gezondekinderopvang.nl/eengezondestart

Meer weten?

Kijk voor alle informatie over de aanpak, gezondheidsthema’s, scholing en partners op Gezondekinderopvang.nl.

Vragen over de train-de-trainerscursus? Mail naar eengezondestart@voedingscentrum.nl .

Vragen? Mail naar gezondekinderopvang@rivm.nl.

www.gezondekinderopvang.nl