bdKO Landelijke Buitendag 15 juni 2023

Het geheim van een goed team: lessen uit de topsport en uit de wereld van defensie

Organisaties kunnen veel leren over teamvorming van de topsport en van defensie. Succes en mislukking hebben alles te maken met de kracht van het team. Onze sprekers delen verrassende inzichten over teamvorming uit werelden waar we minder mee bekend zijn. Tot slot laat de Boost Company je zelf ervaren wat nodig is voor een goed team.

Onze sprekers Dennis van der Laan en Dominique Schreinemachers vertellen in dit filmpje waarom je deze dag absoluut niet mag missen!

 

Programma

9:15-9:45 uur inloop

9:45-10:15 uur ALV

10:15-10:45 uur Intermezzo over Kwaliteitscode Kinderopvang

10:45 -11:00 uur inloop bdKO Landelijke Dag

11:00-12:00 uur Een succesvol team: lessen uit de topsport-Dennis van der Laan

12:00-13:00 uur lunch

13:00-14:00 uur Een succesvol team: lessen uit defensie-Dominique Schreinemachers

14:00-14:15 uur klaarmaken voor buiten

14:15-16:15 uur Outdoor team building-Boost Company

16:15-17:00 uur borrel

Een succesvol team – Dennis van der Laan

Topsport en het bedrijfsleven kennen veel overeenkomsten, maar waarom laten veel bedrijven en organisaties de kans om op topsportniveau te presteren aan zich voorbijlopen? De afgelopen 12 jaar heeft Dennis veel lessen van de topsport toegepast in zijn bedrijf. Hij neemt je mee in zijn wereld van ondernemen en deelt de lessen met liefde. Met een frisse, humoristische en beeldende presentatie legt hij uit wat topsport concreet voor jouw team kan betekenen. Hij onderbouwt dit met theorie, voorbeelden uit de sport en concrete voorbeelden voor je team. ‘Je moet mensen aanzetten om de intrinsieke motivatie op gang te brengen. Vooruit is niet altijd rechtdoor’.

Over Dennis van der Laan

Dennis van der Laan is 48 jaar jong en studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is opgegroeid in een rasecht ondernemersgezin waar het talent voor ondernemen en managen al vroeg tot ontwikkeling én uitwerking kwam. Inmiddels is hij eigenaar van meerdere bedrijven in Noord-Holland. Met het familiebedrijf VANDERLAAN in de IT/beveiliging/elektrotechniek won hij in 2019 de prijs voor Beste Onderneming van Noord-Holland. De jury gaf aan dat de verfrissende manier van leidinggeven aan het team van 130 collega’s doorslag gaf voor het winnen van deze prijs. Dennis is niet als directeur, maar topsportcoach met zijn team bezig. Dat is niet verwonderlijk, want de afgelopen 12 jaar heeft Dennis het bedrijf gecombineerd met zijn sportmarketingbureau XpeditionGold. Bij dit bedrijf voert Dennis het management van gouden medaillewinnaars als Sanne Wevers, Marit Bouwmeester en Irene Schouten. Naast zijn rol als ondernemer is hij adviseur voor een aantal gerenommeerde Nederlandse bedrijven waaronder Dopper uit Haarlem.

Hoe bouw je een succesvol team- Dominique Schreinemachers

Door de unieke opleiding van militairen ontstaat een wijze van opereren en besluitvorming die teams en individuen effectiever laat werken. De hyper gestructureerde missieplanningen en team visies binnen defensie blijken zeer toepasbaar in het bedrijfsleven. Het oneindige vertrouwen in elkaar en het bijna onmogelijke doorzettingsvermogen wat er met regelmaat nodig is, kenmerken de Defensie wereld. Een team, een taak is waarheid! Afspraak = afspraak, tijd = tijd, sterke en zwakke kanten leren kennen, van jezelf, van je team en van je bedrijf. De visie om alle niveaus in de “burger”wereld te laten zien dat militaire precisie, split second beslissingen en communicatie die geen twijfel meer zaait, echt werken!

Lees ook: Leren van defensie

Over Dominique Schreinemachers en de Boost Company

Dominique is na de pittige selectie en heftige opleiding vlieger geworden bij de Koninklijke Luchtmacht. Opgeleid op de militaire academie en vervolgens in de States, om terug te keren in voormalig Vliegbasis Soesterberg, waar ze Cougarvlieger werd. Een transport-helikopter waarmee onder andere gevechtstroepen en materieel vervoerd kunnen worden in alle soorten weer en terrein.

Meerdere missies volgden naar Afghanistan waar ze tijdens een van de missies werd neergeschoten met haar helicopter door de Taliban, een life changing event dat uitgroeide tot de Boost Company, een bedrijf waarbij er een doorkijk gemaakt wordt naar de mysterieuze wereld die Defensie heet.

Inmiddels werkt ze op de staf van de commandant der luchtstrijdkrachten in Human and Organisational development. Ze ondersteunt de raden van advies voor de Commandanten en onder andere de grote ambassadeurs pool voor de luchtmacht. Ze heeft op een bijzondere en exceptionele wijze de militaire kwaliteiten weten om te zetten voor elk bedrijf en elk niveau.

Waar

We zijn te gast bij Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, 6721 KE Bennekom

Meld je aan!

Voor € 250,- (excl. BTW) kan je erbij zijn. Kom je met twee personen? Dan betalen jullie samen € 450,= excl. BTW.

Een gast meenemen kan ook! Als een gast besluit lid te worden van de bdKO, worden de deelnamekosten in mindering gebracht op de contributie.

Inschrijven kan door je per mail of telefonisch aan te melden bij het bureau van de bdKO bureau@bdKO.nl of tel. 079 363 81 02 o.v.v. “Landelijke Dag 15 juni”

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk tot uiterlijk 31 mei 2023. Kosteloos annuleren ná 31 mei 2023 is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om je na deze datum te laten vervangen door een collega.