Governancecode Kinderopvang: voor de kinderen van nu en de volwassenen van morgen.

De Governancecode Kinderopvang wordt op 13 december 2019 overhandigd aan kinderboekenschrijfster Mirjam Hildebrand.

Kinderen zijn de volwassenen van morgen. Als we ze de kans bieden om zich van kleins af aan te ontwikkelen, hebben we daar straks als samenleving heel veel plezier van. Dat begint al bij de 815 000 kinderen die in Nederland gebruik maken van de kinderopvang. Daarom verdient kinderopvang goed toezicht. Want goed toezicht leidt tot een nóg betere ontwikkeling. Zo groeit het kostbare, maatschappelijke kapitaal: onze kinderen.

In de nieuwe Governancecode Kinderopvang staan heldere uitgangspunten voor goed gedrag, bestuur en toezicht. De code is op moderne leest geschoeid en gaat uit van waarden, zoals integriteit, transparant en maatschappelijk verantwoord, in plaats van regels.

Op 13 december 2019 neemt kinderboekenschrijfster, kinder- en jeugdpsycholoog en moeder Mirjam Hildebrand de Governancecode Kinderopvang in ontvangst.

‘Door mijn jarenlange ervaring in de kinderopvang weet ik hoe belangrijk het is dat een kinderopvangorganisatie de juiste omstandigheden creëert zodat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen’.

Download hier de uitnodiging