Inspiratiesessie Governancecode Kinderopvang 3 september 2024

Hoe kun je de nieuwe Governancecode Kinderopvang goed inzetten voor jouw organisatie?

Graag nodigen wij directeuren-bestuurders samen met leden van de Raad van Toezicht uit om gezamenlijk deel te nemen aan een inspiratie- en implementatie sessie rondom de code, waarin veel ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

Programma

16:00 ontvangst

16.30-18.00 uur Inspiratiessessie

Hoofdlijnen van de code en waarom deze er is:

  • kort overzicht van algemene ontwikkelingen in codeland, waar de nieuwe code kinderopvang goed op aansluit.
  • de oude code is vervangen, waarom is dat en wat is er veranderd?
  • waar kan de nieuwe code bij helpen?

18.00-18.30 pauze met een lichte maaltijd

18:30-20:00 uur En nu dan de praktijk: hoe pas ik de code toe?

  • hoe kan je in jouw concrete situatie de code lonend en inspirerend laten zijn voor jouw organisatie?
  • het leggen van de verbinding tussen de eigen Raad van Toezicht-visie op toezicht (bijvoorbeeld waarden-gedreven toezicht) en de code.
  • de mogelijkheid om de code te integreren in de zelfevaluatie Raad van Toezicht, al dan niet samen met Raad van Bestuur/directie.
  • hoe rekening te houden met bijvoorbeeld de omvang van de organisatie, mate van bestuurs- en Raad van Toezicht-ondersteuning etc.

Na afloop ken je de meerwaarde van de code, heb je bewust kunnen reflecteren op jouw eigen situatie en heb je inspiratie opgedaan voor de implementatie in jouw eigen organisatie.

Door wie

De workshop wordt gefaciliteerd door Stefan Peij en Laura de Kruijs, directeuren van Governance Academy.

Stefan heeft de Governance Academy in 2005 opgericht en opleidingen voor commissarissen, bestuurders, secretarissen en andere governance-professionals opgezet in binnen- en buitenland. Hij verzorgt regelmatig inleidingen over ontwikkelingen in board room en maatschappij, one en two tier modellen en de commissaris van de toekomst. Stefan is auteur van de Governancecode Kinderopvang.

Laura adviseert, ontwikkelt en leidt programma’s voor commissarissen, bestuurders, secretarissen en andere governance-professionals en is auteur van onder meer het artikel in Corporate Governance “How Two Tier Boards Can Be More Effective”.

Voor wie

Deze inspiratiesessie is bedoeld voor leden Raad van Bestuur met lid/leden Raad van Toezicht gezamenlijk.

Waar

De inspiratiesessies worden georganiseerd bij de Governance Academy op Parc Broekhuizen. Governance Academy is gevestigd in de Oranjerie van dit prachtige en imposante landgoed.

Deelnemen

Deelnamekosten zijn € 249,- incl. BTW per persoon. Deelnemen? Meld je hier aan.

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk tot uiterlijk 20 augustus 2024. Kosteloos annuleren ná deze datum is niet mogelijk.