Mediatraining 8 mei 2024

Het is vaak spannend om de media te woord staan, helemaal als er een crisis is! De sleutel tot succes ligt in een goede voorbereiding en in luisteren. Luisteren naar de betrokkenen, om zo verbinding te maken en vertrouwen uit te stralen. In deze mediatraining krijg je vertrouwen en zelfvertrouwen om actief met de juiste voorbereiding de regie op jouw eigen verhaal te krijgen. Je leert meer over de verschillende aspecten waarop je je kunt voorbereiden (kernboodschap, houding, taalgebruik). Vervolgens krijg je concrete tips om een goed interview te kunnen geven. De training is praktisch van aard met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Dit betekent dat we op basis van casuïstiek aan de slag gaan en dat je minimaal twee keer voor de camera een interview oefent. We kijken de interviews ook terug. Confronterend, maar leerzaam!

De mediatraining wordt verzorgd door Ronald Brouwers. Zijn bureau, RB communicatie, is opgericht op 1 januari 2012. Het bureau verzorgt coaching, training, management a.i. en freelance journalistiek. Het bureau is gespecialiseerd in crisiscommunicatie en mediatrainingen. Er wordt advies gegeven op het gebied van media, sociale media, crisiscommunicatie en omgaan met de pers bij calamiteiten. Ronald heeft veel ervaring met het geven van trainingen bij bedrijven in het Botlekgebied en Europoort en binnen onderwijsinstellingen.

Programma

woensdag 8 mei 2024

12:30 uur inloop

13:00-17:00 uur workshop

Datum en tijd

8 mei 2024 13:00-17:00 uur (inloop en ontvangst met broodje vanaf 12:30 uur)

Locatie

We zijn te gast bij KidsKonnect, WTC Almere,  PJ Oudweg 4, Almere (gelegen naast het station), ruimte De Petteflet (19e verdieping).

Deelnamekosten en aanmelden

Deelname kosten zijn € 350,- pp.

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk tot uiterlijk 23 april 2024. Kosteloos annuleren ná 23 april 2024 is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om je na deze datum te laten vervangen door een collega.