workshop crisiscommunicatie en – management 8 mei 2024

‘Het was fijn dat het heel specifiek voor de Kinderopvang was. De voorbeelden zijn dan dicht bij huis.’

‘Mooie mix van theorie en praktijk, handige voorbeelden en fijn om dit ook uit te wisselen met collega’s uit het werkveld’.

Tijdens de workshop crisismanagement en crisiscommunicatie ga je actief aan de slag met de voorbereiding van jouw organisatie op een crisis. Met behulp van verschillende werkvormen kijken we naar de voorbereidingen die binnen de organisatie getroffen kunnen worden in ‘vredestijd’ en de voorbereidingen die getroffen moeten worden in crisistijd. We leren hoe we alle informatie die in korte tijd op ons af komt kunnen ordenen. Bij crisismanagement komt ook crisiscommunicatie aan bod. Je leert tijdens de workshop meer over het belang van luisteren naar de omgeving en het bepalen van je communicatiedoelen en doelgroepen. Daarnaast komt een stukje woordvoering aan bod en oefen je met het geven van een persverklaring.

De training wordt verzorgd door Ronald Brouwers. Zijn bureau, RB communicatie, is opgericht op 1 januari 2012. Het bureau verzorgt coaching, training, management a.i. en freelance journalistiek. Het bureau is gespecialiseerd in crisiscommunicatie en mediatrainingen. Er wordt advies gegeven op het gebied van media, sociale media, crisiscommunicatie en omgaan met de pers bij calamiteiten. Ronald heeft veel ervaring met het geven van trainingen bij bedrijven in het Botlekgebied en Europoort en binnen onderwijsinstellingen.

Datum en tijd

8 mei 2024 9:30-12:30 uur (inloop vanaf 9:00 uur)

Locatie

We zijn te gast bij KidsKonnect, WTC Almere,  PJ Oudweg 4, Almere (gelegen naast het station), ruimte De Petteflet (19e verdieping).

Deelnamekosten en aanmelden

Deelname kosten zijn € 230,- pp.  Aanmelden? Stuur een mailtje naar bureau@bdko.nl o.v.v. ‘Crisiscommunicatie’ of bel naar 079 363 81 02.

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk tot uiterlijk 23 april 2024. Kosteloos annuleren ná 23 april 2024 is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om je na deze datum te laten vervangen door een collega.